PayEx logo

Henkilötietosuoja

Haluamme, että voit luovuttaa henkilötietosi PayEXille aina turvallisesti. Teemme kaikkemme suojellaksemme henkilötietojasi niin, että ulkopuolisilla ei ole pääsyä niihin, ja että ne ovat oikein, ja että niitä käsitellään vain niitä tarkoituksia varten, joihin ne on kerätty, ja että ne hävitetään, sitten kun niiden säilyttämistä ei enää pidetä välttämättömänä käyttötarkoituksen, turvallisuussyiden tai muun lain perusteella.

Tilatessasi meiltä jonkin maksupalvelun sinusta tulee PayExin asiakas. Pystyäksemme toimittamaan tilaamasi tuotteen joudumme keräämään ja käsittelemään henkilötietojasi.

Mitä tietoja käsitellään?

PayExillä käsiteltäviä henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, IP-numero, kortin numero, muut taloudelliset tiedot, tiedot tavarasta/palvelusta, jota sopimus koskee, tiedot lähetetyistä tiedonannoista ja vaatimuksista, tiedot vastaanotetuista maksuista sekä tiedot sopimuksesta seuranneesta viestinnästä.

Sinua koskevien henkilötietojen keräämisen lisäksi PayEx voi kerätä tietoja muilta tahoilta kuten luottotietoyrityksiltä, osoiterekistereistä ja tietyissä tapauksissa yhteistyökumppaneilta, haastemiehiltä tai muilta viranomaisilta.

Käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käytetään palveluidemme hallintaan ja toimittamiseen, PayExin palveluiden markkinointiin, profilointiin (ts. analyysiin sinusta asiakkaana, jotta voimme kommunikoida kanssasi parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjota sinulle oikeanlaista palvelua) sekä tiettyihin tilastoihin, arviointiin ja testeihin/laatuturvallisuustyöhön. Joidenkin PayExin maksupalvelujen osalta henkilötietojasi käytetään niin kutsuttua automaattista päätöksentekoa varten.

Käsittelyn peruste

Henkilötietojesi käsittely PayExin tietokannassa tapahtuu PayExin sinun, asiakkaan, kanssa tekemän sopimuksen mukaisesti turvallisuusvaatimusten, rahanpesua koskevien säännösten mukaisten asiakkaan identifiointivaatimusten, kulutusluottoja koskevien sääntöjen mukaisten luottokelpoisuuden arviointivaatimusten, kirjanpitolainsäädännön mukaisten dokumentointivaatimusten, mahdollisten oikeudellisten velvoitteiden sekä tarvittaessa oikeutettujen etujen täyttämiseksi. Kun on kyse oikeutetusta edusta, käytämme tietojasi esimerkiksi sopeuttaaksemme kommunikointiamme aiempien ostojesi perusteella. Tietyissä tapauksissa PayEx käyttää toimintansa perusteena sinun suostumustasi. Se näkyy tarvittaessa sopimuksesta, jonka olet tehnyt kanssamme.

Henkilötietovastuu

Jos teet sopimuksen palvelun ostamisesta joltakin PayEx-konserniin kuuluvalta yritykseltä, tuo yritys on vastuussa niiden henkilötietojen käsittelystä, jotka annat tai jotka kerätään muulla tavoin sopimuksen yhteydessä.

Jos ostat PayExin rahoituspalveluja, avaat esimerkiksi säästötilin tai teet luottosopimuksen, ostat palvelun aina PayEx Sverige AB:ltä (556735-5671), 621 88 Visby, joka vastaa sopimuksen yhteydessä käsiteltävistä tiedoista.

Jos olet saanut perintävaatimuksen PayExiltä, perintäasiassa käsiteltävistä henkilötiedoista on vastuussa se PayEx-yhtiö, joka on perintäkirjeen lähettäjä. Perintävaatimuksessa on enemmän tietoa käsittelystä. PayEx-konsernin perintäasiamiehinä voivat toimia PayEx Sverige AB (556735-5671), PayEx Norge AS (979 315 503), PayEx Danmark A/S (70986914) ja PayEx Suomi Oy (215 68 11-3).

Kaikkien PayEx-yhtiöitten yhteystiedot löydät täältä.

Luovuttaminen

Henkilötietojasi voi käsitellä henkilötietojen käsittelijä, joka tekee työtään PayExin laskuun. PayEx tekee aina henkilötietojen käsittelysopimuksen henkilötietojen käsittelijöidensä kanssa, ja mahdolliset henkilötietojen käsittelijät käsittelevät tietoja vain PayExin ohjeiden mukaisesti ja niihin tarkoituksiin, joihin henkilötietojasi on kerätty. Tiedot käsiteltävistä henkilötiedoista voidaan luovuttaa myös toiselle alihankkijalle, mikäli se on tarpeen toimeksiantoa/yhteistyötä varten. Henkilötietoja voidaan antaa myös haastemiehelle tai tuomioistuimelle, mikäli se on tarpeen, jotta PayEx voi ajaa omaa etuaan sopimuksen mukaisesti. Lopulta henkilötiedot voidaan jättää veroviranomaiselle, poliisille tai muulle osapuolelle, jos laki sitä edellyttää. PayEx ei tule käyttämään henkilötietojasi kauppatavarana.

Säilytys

PayEx säilyttää tietojasi niin kauan kuin olet asiakkaanamme. Niitä säilytetään sen jälkeen, jos se on tarpeen tiettyjen laissa kuten kirjanpitolaissa ja rahanpesulaissa säädettyjen vaatimusten täyttämiseksi. Kun kyseinen aika on kulunut, henkilötietosi poistetaan.

Tietosuojavastaava

PayEx on nimennyt tietosuojavastaavan (Data Protection Officer). Voit aina kääntyä tietosuojavastaavan puoleen, jos sinulla on kysyttävää PayExin henkilötietojen käsittelystä. Saat häneen helpoimmin yhteyden osoitteessa dpo@payex.com.

Tiedot/Oikaisu

Sinulla on oikeus saada maksutta tietää, mitä henkilötietojasi PayExin toiminnassa käsitellään. Jos haluat tietää, mitä henkilötietojasi PayEx käsittelee, voit lähettää rekisteriotepyynnön PayExin tietosuojavaltuutetulle osoitteeseen dpo@payex.com tai: PayEx Sverige AB, att: Dataskyddsombudet, 621 88 Visby. Jos katsot, että jokin sinua koskeva tieto on virheellinen tai harhaanjohtava, voit ilmoittaa asiasta samaan osoitteeseen.

Markkinointi

Jos et halua, että tietojasi käytetään markkinointiin tai profilointiin markkinointitarkoituksessa, ole hyvä ja ota yhteyttä PayExiin sähköpostitse osoitteessa dpo@payex.com.

Muuta

Kaikki henkilötietojen käsittely noudattaa tietosuojalainsäädännön määräyksiä. Tätä tekstiä voidaan päivittää. Uusin versio on aina luettavissa kotisivuillamme, tai saat sen ottamalla yhteyttä PayExiin osoitteessa dpo@payex.com.

Payexin henkilötietojen käsittelyn periaatteet löytyvät täältä, jossa on täydelliset tiedot henkilötietojen käsittelystä Payexissä.

GDPR (General Data Protection Regulation) on uusi laki, jota sovelletaan koko EU:ssa 25. toukokuuta 2018 alkaen. Suomeksi GDPR on yleinen tietosuojadirektiivi. Tämä asetus ja Suomen uusi tietosuojalaki korvaavat henkilötietolain. Tavoitteena on parantaa yksilön suojelua henkilötietojen käsittelyssä ja luoda yhtenäinen sääntökehys EU:ssa.

Jos haluat tietää mitä henkilökohtaisia tietoja PayEx käsittelee sinusta, täytä täältä löytyvä lomake ja lähetä se PayEx Sverige ABlle: Dataskyddsombudet, 62188 Visby. Voit myös skannata kyseisen lomakkeen ja lähetää sen sähköpostillta dpo@payex.com.