PayEx logo

PayExin hallitus

PayEx Holding AB:n hallitus

 

Max Hansson

Max Hansson, hallituksen puheenjohtaja & omistaja

Gotlantilainen, joka otti isänsä huutokauppayrityksen haltuunsa jatkaen sen toimintaa. Aloitti Faktabin toiminnan vuonna 1972 hoitaakseen silloisten asiakkaidensa yksitoikkoiset paperityöt ja tehostaakseen niitä. Yritys on laajentunut, ja Max on tänään Pohjoismaiden ainoan kaikkiin maksuihin liittyvät palvelut kattavan konsernin omistaja. Faktab on matkan varrella muuttanut nimensä PayExiksi, ja yrityksessä on tällä hetkellä viisisataa työntekijää neljässä maassa.

Lars Stenberg

Lars Stenberg, hallituksen jäsen

Oikeustieteen kandidaatti ja filosofian kandidaatti Lundin yliopistosta 1972. Aloitti Lindahlin asianajotoimistossa vuonna 1978. Toimi siellä asianajajana ja osakkaana vuoteen 2008 asti. Vuodesta 2009 lähtien on johtanut omaa asianajotoimistoa. Hallitustehtäviä PayEx-konsernin ohella: Aktiebolaget Amerix, H. Lunden Holding AB ja TR Fastenings AB.

Raymond Klavestad, hallituksen jäsen & toimitusjohtaja

Kasvanut Sarpsborgissa, asuu nykyään Oslossa. On opiskellut tietotekniikkaa, taloutta ja johtamista. Hänellä on 25 vuoden johtamiskokemus maksualalta; muun muassa 15 vuotta BBS:llä, eli nykyisessä Netsissä. Perusti eSolutions Group AS:n vuonna 2000, ja toimi yrityksen toimitusjohtajana vuoteen 2005, jolloin PayEx osti yrityksen. Toiminut PayEx-konsernissa vuodesta 2005 lähtien. Toimii tällä hetkellä konsernin pääjohtajana, ja hänellä on hallituspaikkoja useissa PayExin yhtiöissä.


PayEx Sverige AB:n hallitus

 

Lars Stenberg

Lars Stenberg, hallituksen puheenjohtaja

Oikeustieteen kandidaatti ja filosofian kandidaatti Lundin yliopistosta 1972. Aloitti Lindahlin asianajotoimistossa vuonna 1978. Toimi siellä asianajajana ja osakkaana vuoteen 2008 asti. Vuodesta 2009 lähtien on johtanut omaa asianajotoimistoa. Hallitustehtäviä PayEx-konsernin ohella: Aktiebolaget Amerix, H. Lunden Holding AB ja TR Fastenings AB.

Thomas Engström

Thomas Engström, hallituksen jäsen

Gotlantilainen, jolla on 25 vuoden kokemus pankeista Sparbanken/ FöreningsSparbanken/Swedbank. Toiminut paikallispankin johtajana Bohuslänissä, Värmlannissa, Taalainmaalla ja Gotlannissa sekä ollut vastuussa pankin yritysmarkkinoista Tukholman alueella. Jäi pankista eläkkeelle vuonna 2013. On työskennellyt myös Ruotsin urheilun keskusjärjestössä Riksidrottsförbundissa ja LRF Konsultissa. Tällä hetkellä hallitustehtäviä PayEx -konsernin ohella: puheenjohtaja Visby Tryckeri AB:ssa ja Brf Appellenissa.

Anders Blomqvist

Anders Blomqvist, hallituksen jäsen

Anders Blomqvist on vuodesta 1985 työskennellyt riskinhallinnan eri tehtävissä. Anderssilla on laaja kokemus IFRS kirjanpidosta ja tuntemus eri rahoitusvälineistä rahoitusalalta. Nämä taidot auttavat pankin taloudenhallinan seuraamisessa.

Åke Holmqvist

Åke Holmqvist, työntekijöiden edustaja

Syntynyt ja kasvanut Gotlannissa. On aikaisemmin työskennellyt logistiikka-alalla Ericssonilla, Saabilla ja Flextronicsissa. Hankkinut jatkokoulutusta kirjanpidon ja verotuksen alalta ja työskentelee nykyään käsittelijänä Omni-Channel-maksuissa PayExillä.

 

 

Hyvää hallintotapaa, riskienhallintaa ja sisäistä valvontaa pidetään tärkeänä yhtiössä. Yrityksen hallinto säätelee osakkeenomistajien, hallituksen, toimitusjohtajan, työntekijöiden ja erilaisten sidosryhmien välisiä suhteita.

Hallitus määrittää yrityksen hallinnon periaatteet. Tämä kuvataan hallituksen työjärjestyksessä. Yhtiön hallintomalli pyrkii luomaan selkeyttä ja tehokkuutta pyrkimyksiin saavuttaa asetetut tavoitteet. On sen edun mukaista edistää monimuotoisuutta ja käyttää hyväksi erilaisia kokemuksia, ominaisuuksia ja tietoja.
Yrityksen hyvän hallinnon perustana on se, että sillä on selkeät tavoitteet, strategiat ja arvot, jotka tunnetaan organisaation sisällä.

Yhtiöllä on käytössä soveltuvuusprosessi johtaviin tehtäviin.